Wonen

Tips voor het inrichten van je badkamer

Een fijne badkamer waar je graag tot rust komt is erg belangrijk. Een badkamer waar je je fijn voelt en een warme sfeer hangt. Dat zijn een aantal belangrijke punten waar een badkamer aan moet voldoen. Maar ook bij het inrichten van je badkamer komt veel kijken. Er zijn veel keuzes die je kunt maken die allemaal invloed hebben op de uitstraling van de badkamer. Zo kan het inrichten van een badkamer wel degelijk een lastige opgave zijn. Denk bijvoorbeeld aan het soort sanitair wat je in de badkamer neerzet, hoe je praktisch met de ruimte omgaat en welke kleuren materialen je wilt gaan gebruiken.

Keuze in badkamer sanitair

Allereerst is het handig om te gaan bedenken welk sanitair er in de badkamer moet komen. Wil je bijvoorbeeld een toilet in de badkamer of is er al een los toilet op de gang en is een toilet in de badkamer overbodig? Verder zijn er mensen die houden van een bad en er geregeld gebruik van maken, maar er zijn ook genoeg mensen die nooit in bad zitten. Dus ga je een ligbad kopen of niet? Een bad neemt namelijk veel ruimte in en daar moet goed rekening mee worden gehouden bij de inrichting. Verder moet je nadenken over je opbergruimte, hoeveel opbergruimte wil je creëren in je badkamer.  Aan de hand hiervan kan je de badkamermeubels kiezen. Bij het inrichten van je badkamer wordt er vaak geadviseerd om naar zwevende badkamermeubels te kijken. Deze staan los van de vloer en nemen dan optisch gezien minder ruimte in beslag. Verder vinden we het vaak ook prettig om onze natte handdoeken op te hangen aan een verwarming, zodat ze snel drogen. In de badkamer zien we daarom vaak handdoekradiatoren. Deze zijn in verschillende kleuren beschikbaar, zodat ze niet opvallen en wegvallen bij muren. Als je bijvoorbeeld zwarte tegels hebt is een handdoekradiator zwart erg geschikt en onopvallend. 

Overige tips 

Eigenlijk is de inrichting bij een badkamer het belangrijkst. Dat je van tevoren weet waar welk element geplaatst moet worden. Een handige middel die vaak gebruikt wordt hiervoor is een 3D badkamerplanner. Hierin kan je alle afmetingen van je badkamer aangeven en waar de deur en ramen zich bevinden. Vervolgens kan je het sanitair indelen in de ruimte om zo een geschikte indeling te maken. Zo kan je visueel zien of de inrichting geschikt is. Verder is de verlichting in een badkamer erg belangrijk. Vaak zien we namelijk geen grote ramen in badkamers voor de privacy. Het is daarom extra belangrijk om voldoende verlichting op te hangen. Dit zorgt namelijk ook voor een gezellig sfeer in badkamer. Daarnaast raden wij ook aan om voor neutrale en lichte kleuren te gaan in de badkamer. Dit zorgt vaak voor een ruimtelijke uitstraling en je raakt vaak minder snel uitgekeken op lichte en neutrale kleuren.

Geef een reactie