Algemeen

Heb je recht op een schadevergoeding wanneer je het slachtoffer wordt van een bedrijfsongeval?

Een werkgever heeft veel meer verantwoordelijkheden dan iemand die in dienst is bij een bedrijf. Dat is een goede zaak aangezien je er als werknemer veel profijt van hebt dat je werkgever allerlei verplichtingen heeft waar hij of zij aan moet voldoen. Wel zorgt dit er soms voor dat het onduidelijk is wie verantwoordelijk en aansprakelijk is wanneer er bepaalde dingen gebeuren. Het is dus van belang dat je in bepaalde situaties goed na gaat denken over wat je allemaal voor rechten hebt en of je werkgever je een bepaalde vergoeding verschuldigd is of niet. 

 

Er zijn veel verschillende situaties waarin je mogelijk recht hebt op een schadevergoeding van je werkgever. Daarom is het van belang dat je je ogen open houdt en goed nadenkt over wat je het best zou kunnen doen in een bepaalde situatie. Het is bijvoorbeeld zo dat er veel regels en wetten omtrent het gebeuren van een bedrijfsongeval zijn. Hierdoor is de kans vrij groot dat je na het gebeuren van een bedrijfsongeval recht hebt op een schadevergoeding. Dat komt doordat je als slachtoffer van een bedrijfsongeval natuurlijk erg bent benadeeld wanneer je letselschade hebt opgelopen. De kans is dan zeker aanwezig dat je werkgever je hierdoor een schadevergoeding verschuldigd is. 

Hoe weet je of je recht hebt op een schadevergoeding na een bedrijfsongeval?

Het is niet zo dat ieder bedrijfsongeval de schuld is van een werkgever en daarom is deze ook niet bij ieder ongeval aansprakelijk. Daarom is het van belang dat je goed uitzoekt of je kans maakt op een schadevergoeding of niet. Als dit niet het geval is, zal het je enkel geld kosten om een zaak aan te spannen en zul je uiteindelijk waarschijnlijk geen goede relatie hebben met je (oud) werkgever. Wanneer je wilt weten hoe groot de kans is dat jij een schadevergoeding krijgt, is het slim om een letselschade advocaat Rotterdam in te schakelen. Dit is namelijk iemand die verstand heeft van dit rechtsgebied en die daarom veel beter kan inschatten of het aanspannen van een zaak zin heeft of niet. 

De schadevergoeding claimen

Wanneer je advocaat denkt dat je wel recht hebt op een schadevergoeding bij bedrijfsongeval, is het tijd om je best te doen om deze ook te krijgen. Je kunt er dan waarschijnlijk het best voor kiezen om dit via de rechtbank te doen. 

Geef een reactie