Wonen

Een kamer vol ontspanning

De keuken koken we, in de badkamer wassen we onszelf en in de slaapkamer slapen we. Maar die slaapkamer die richten we vaak helemaal niet zo effectief voor het slapen in en dat terwijl onze rust heel belangrijk is. In deze blog vertel ik je hoe je jouw slaapkamer perfect inricht, zo creëer je de slaapkamer van je dromen. Lees je mee?

Eén stijl voor de harmonie

Stel, je richt je slaapkamer opnieuw in. Voor welke stijl ga je dan? Kies je voor een moderne slaapkamer met strakke vormen en donkere kleuren of ga je voor een hippe kamer met veel accessoires. Hoe je het ook inricht, houd rekening met de effecten van de stijl op je nachtrust. Bepaalde kleuren maken ons bijvoorbeeld onrustig en dat is in de slaapkamer onhandig. Probeer een inrichting samen te stellen die bij elkaar past om zo een rustige en mooie kamer te creëren.

Wat wel en wat niet

Bepaalde items zien we vaak terug in de slaapkamer die daar helemaal niet horen. Denk bijvoorbeeld aan een bureau en een bureaustoel. Want aan dat bureau werken we vaak en dat is niet de bedoeling in een ruimte die bedoeld is om te rusten. Onbewust associëren we de ruimte dan met werk en dat kan een negatieve invloed hebben op je slaap. Probeer dus zo’n beetje alles dat niet met rust en slaap te maken heeft, weg te halen uit de kamer. Ja, daar hoort de televisie eigenlijk ook bij.

Alle elementen in de ruimte

Maar naast de dingen die niet in een slaapkamer thuishoren, zijn er ook spullen die je er juist wel dient te vinden. Zoals het bed. Een bed, daar mag best in geïnvesteerd worden. Het is immers de plek waar je je lichaam te rusten legt en waar je acht uur per dag besteedt. Maar daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de ruimte goed donker kan zijn. Dat doe je met een duo rolgordijn. In een donkere kamer gaat ons lichaam sneller in de ruststand. Kies dus voor de slaapkamer specifiek voor een duo rolgordijn verduisterend op maat.

De gewoontes in de slaapkamer

En als de kamer dan is zoals jij hem hebben wilt, dan kan je ervan genieten. Doe dit ook door gezond om te gaan met de ruimte. Zoals dat je niet werkt in de slaapkamer, of veel films kijkt. Dan heb je er het meeste plezier van.

Geef een reactie