Wonen

Gezellige planten in je kamer

Om je woonplezier te vergroten kunnen planten een hele leuke toevoeging zijn. Met planten kan je je kamer of huis nog gezelliger maken. Planten geven namelijk behalve zuurstof ook een heel huiselijk gevoel aan de ruimte. Voor sommige mensen kan het een drempel zijn als je niet zo goed weet hoe je planten moet verzorgen. Het kan zijn dat je in het verleden de verzorging van een plant vervelend vond waardoor je nu geen planten meer in je kamer hebt staan. Maar daar kan je per direct verandering in brengen met de ficus plant. Deze plant is namelijk perfect voor beginners. Het is een plant die uit zichzelf oersterk is en weinig verzorging nodig heeft. Dus niet alleen voor beginners, maar ook mensen die er moeite mee hebben om planten te verzorgen is dit de ideale plant. Ook zal er hieronder een aantal tips worden beschreven om het verzorgen van je plant nog makkelijker te maken. 

 

De juiste tips

Om te beginnen wil de Ficus elke week water, hij heeft er vaak genoeg aan als dit ook maar een keer per week gebeurt. Een klein beetje water is al voldoende om te groeien. Je kan vaak even je vinger in de aarde steken om te voelen of de aarde te droog of te nat is. Hier kan je dan je waterhoeveelheid op aanpassen of even wachten met het geven van water. Verder is het belangrijk dat je de ficus op een goede plek zet. Deze plant houdt namelijk van licht, dus het is handig om de pot dicht bij het raam te zetten zodat hij lekker in de zon kan staan. Op het gebied van snoeien hoef je met een binnen plant gelukkig vaak niet zoveel te doen. Wel is het verstandig om de lelijke of dode bladeren van de plant af te halen. Met deze simpele tips zal je al heel lang kunnen genieten van je ficus plant!

 

De geldboom

Een andere mooie plant is de pachira aquatica oftewel de geldboom. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze plant van veel licht en warmte houdt. Ook kan je deze plant het beste een keer in de drie weken een grote scheut water geven. Dat is dus anders dan de ficus plant. Het is bij alle planten die je in huis haalt belangrijk om even te weten hoe je ze verzorgt. Nadat je dat eenmaal weet is het heel simpel om ze allemaal in leven te houden. En maak van je van je woonruimte een hele gezellige plek.   

Geef een reactie