Vrije Tijd

Deze 5 basisitems mogen deze zomer niet ontbreken in je tuin

De dagen worden langer, de zonnestralen komen weer door en we gaan steeds meer buiten leven. Hoog tijd dus om je tuin eens goed onder handen te nemen en ervoor te zorgen dat je op warme zomerdagen optimaal kunt genieten van het mooie weer, in het comfort van je eigen tuin. Misschien is je tuin nog niet helemaal ingericht, of wellicht wil je de inrichting opnieuw gaan aanpakken en weet je niet goed waar te beginnen. Hoe dan ook helpt dit artikel je op weg met de 5 basisitems die deze zomer absoluut niet mogen missen in je tuin. Een goed begin is immers het halve werk! 

 

Een comfortabele loungeset of -stoel

Heerlijk ontspannen in de tuin doe je op een comfortabele loungeset of loungestoel. Kies voor sets en/of stoelen van duurzame materialen die goed bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Heb je wat minder ruimte beschikbaar voor een grote loungeset? Kijk dan eens naar een mooie tuinbank om samen gezellig op te zitten en leg hier mooie kussens en een dekentje op neer voor het ultieme comfort. 

 

Een tuintafel met tuinstoelen

Niets is zo lekker als heerlijk tafelen in de tuin op warme zomeravonden. Om dit zo comfortabel en praktisch mogelijk te kunnen doen, is een goede tuintafel onmisbaar. Kies voor een grote tafel als je hiervoor genoeg ruimte hebt zodat je ook als je bezoek hebt voldoende plaats hebt voor iedereen. Kies bij het uitkiezen van je tuinstoelen bij voorkeur voor een aluminium tuinstoel; deze stoelen zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, passen bij ieder interieur, gaan lang mee en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. 

 

Bloemen en planten

Je tuin is natuurlijk niet compleet zonder mooie bloemen en planten. Heb je een ruime tuin? Schaf dan bloemen en planten aan die in verschillende periodes bloeien. Heb je weinig ruimte beschikbaar? Kies dan voor wintervaste planten en bloemen. Zo heb je het gehele jaar door een mooie, groene tuin. 

 

Verlichting

Je tuin echt gezellig maken doe je door de tuin mooi te verlichten. Dit kun je doen met staande lantaarns, maar ook met slingers met kleine lichtjes om de tuin zo mee op te fleuren. Goede verlichting geeft je tuin een warme, gezellige uitstraling. 

 

Parasol of overkapping

Hoe lekker het ook is om lekker in de zon te kunnen zitten, je zult ook wel eens de schaduw op willen zoeken. Maak dan ook een overkapping in de tuin of schaf een verrijdbare parasol aan. 

 

Geef een reactie